"Cu ceva dulce, zic. Spre exemplu, cu tortul meu cu cremă de zahăr ars, frişcă şi fructe. O bombă calorică, dar care cucereşte inima oricui!", a declarat Crina pentru "Pro TV Magazin".
Iată reţeta delicioasei prăjituri:
Tort cu cremă de zahăr ars
Ingrediente: 4 gutui / 4 mere, 200 g de nuci sfărâmate şi prăjite, 12 ouă, 21-22 de linguri de zahăr, 4 linguri de făină, 1 l lapte, 500 ml de smântână pentru frişcă, scorţişoară, o lingură de lămâie rasă, vanilie, rom, 1/2 plic bicarbonat stins cu o lingură oţet / un praf de copt, 1/2 linguriţă sare, o lingură ulei, o lingură unt /margarină.
Mod de preparare
O cratiţă tapetată cu zahăr caramelizat se unge cu unt, apoi pe fund se aşază merele tăiate felii. Se taie 4 gutui în cubuleţe şi se călesc cu 2 linguri de zahăr până se înmoaie şi se adaugă un praf de scorţişoară. Apoi se lasă la răcit. Nucile sfărâmate în prealabil se prăjesc.
A. Primul strat al tortului: Se bat spumă 8 ouă cu 8 linguri de zahăr şi se adaugă lămâia rasă şi vanilia. Se amestecă cu laptele şi se pune în vasul de mai sus, la foc potrivit. Crema de zahăr ars este gata în momentul când are culoarea brun închis.
B. Al doilea strat: Se vor pune gutuile pregătite peste stratul de cremă de zahăr ars atunci când aceasta este gata, împreună cu 100 g nuci presărate. Se lasă la cuptor, la foc mic.
C. Al treilea strat: Se despart 4 ouă în galbenuşuri şi albuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu sarea şi uleiul. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă 4 linguri zahăr şi 4 linguri de făină amestecată cu praful de copt. În vasul cu gălbenuşuri, se pune bicarbonatul şi o lingură de oţet. Va creşte compoziţia şi se va forma o spumă care se adaugă la albuşuri şi se amestecă uşor cu puţin rom. Compoziţia obţinută se pune peste cele două straturi deja formate şi se mai lasă câteva minute la cuptor până prinde culoare. Tortul obţi