Balerin şi coregraf cu o carieră impresionantă la Opera Română din Cluj. Fost director artistic al Companiei de Balet din cadrul Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski". Turnee în Germania şi Italia ca dansator, prim - dansator, asistent, coregraf şi profesor. Maestru de balet, fost politician. În urmă cu câţiva ani, Hanţiu afirma că se va preocupa în sprijinirea lumii artiştilor şi nu a tulburării ei. Visul coregrafului pe atunci om politic a fost transformarea Constanţei nu într-un oraş luxuriant, cu vegetaţie pe măsură şi dansuri din buric ci într-o urbe culturală de prim rang.
„Izgonit" din templul culturii, de oameni răi, vicioşi şi netalentaţi, Călin Hanţiu nu-şi părăseşte universul şi mai face o încercare. Vrea să scoată dansatori cu stofă din oameni normali, care nu şi-au pus niciodată poantele în picioare. Viitoarele vedete vor urma cursurile Centrului de teatru-dans contemporan, fondat de Calin Hanţiu în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanţa. Vă invităm joi, 20 octombrie la Interviu Online, în direct pe: www.ziuadeconstanta.ro pentru o discuţie legată de pasiuni artistice şi dans ca formă de art terapie. Invitat, coregraful Călin Hanţiu.
Realizator: Lavinia Siclitaru
Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.
Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.
Intrebarile redactiei:
1. Vă propun să ne întorcem în timp, la Cluj, în urmă cu mai bine de trei decenii. Atunci aţi debutat în lumea dansului. Ce vă mai amintiţi din acel moment?
C.H.: Am debutat in Giselle la Cluj si pentru ca tot “nu aveam caracter ca si acum si eram un om rau”, am fost propus chiar sefa baletului de a