Patru universităţi formează e-specialişti în afaceri, media, sănătate şi guvernare. Mai mulţi studenţi timişoreni au dat startul proiectului intitulat eStart, „Program multi-regional de studii masterale în domeniul eActivităţi”, proiect cu un buget de peste 11 milioane de lei, care oferă studii gratuite şi burse de studii tuturor celor admişi.
Universitatea Politehnica din Timişoara este parteneră, alături de universităţile Babeş Bolyai şi Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea Transilvania, la implementarea programului–pilot de specializare, intitulat „Master în domeniul eActivităţi”.
Câte 25 de studenţi beneficiază de aceste cursuri în cadrul fiecărei universităţi, toţi fiind eligibili pentru o bursă de studiu de 400 de lei. Cei care doresc să îşi menţină această sursă de venit trebuie să participe activ la activităţile didactice şi să respecte termenii contractului semnat. Studenţii acestei generaţii de probă vor finaliza studiile, în funcţie de modulul ales în cel de-al treilea semestru, ca specialişti în e-Afaceri, e-Guvernare, e-Media sau e-Sănătate, specialişti pregătiţi şi practic, în cadrul stagiilor de practică la firme de profil.
Predare digitală
În urma interviurilor de admitere în cadrul masteratului, organizatorii au observat că specializarea e-Afaceri este preferata celor mai mulţi dintre aplicanţi. „Odată cu acest proiect, implementăm şi metoda «blended learning», prin care vom combina metoda clasică, de predare directă, cu activităţile prin intermediul calculatorului”, a explicat Bogdan Orza, coordonatorul proiectului iniţiat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Au fost desemnaţi 25 de titulari pentru fiecare disciplină, la nivelul celor patru universităţi implicate, iar pe lângă aceştia vor mai exista câte trei tutori. Primul curs este programat pentru 5 noiembrie.
Managementul bazelor de date şi perfecţiona