Cei mai mulţi absolvenţi ai acestei specialităţi lucrează ca traducători sau ghizi.
Studenţi din anul I şi II, de la Universitatea „Ovidius", care se perfecţionează în studiul limbii italiene au marcat, ieri, alături de dascălii lor, "Săptămâna limbii italiene", manifestare culturală celebrată în aceeaşi zi în toată lumea. Cu acest prilej, catedra de italiană a pregătit diverse activităţi care au creionat frumuseţea limbii şi a civilizaţiei italienilor. Programul zilei a cuprins, printre altele, proiecţia unui film despre realizările lui Galileo Galilei, o conferinţă susţinută de Sergio Bolletti Censi şi premierea celor mai buni studenţi care au câştigat un concurs de literatură.
Oportunităţi pe piaţa muncii
La încheierea studiilor, majoritatea absolvenţilor constănţeni aleg să fie traducători sau translatori. După ce şi-au luat toate certificatele necesare, unii ajung în Italia şi fac traduceri literare. De exemplu, sunt traduse poveştile lui Petre Ispirescu. „S-au schimbat puţin priorităţile. Până acum erau direcţionaţi spre învăţământ, însă situaţia fiind aceea pe care o cunoaştem cu toţii încep şi ei să se reorienteze. Mulţi lucrează ca traducători-interpreţi. Am avut surpriza să întâlnesc foarte mulţi care lucrează ca ghizi locali la Constanţa. Alţii au migrat către Bucureşti, însă tot în domeniul traduceri-interpretariat. Sunt convinsă că studenţii noştri în momentul în care termină italiana aici pot să facă mult mai mult decât servicii de menajere în Italia", a completat lectorul.
Tot ieri, Muzeul de Artă a fost gazda unei seri lirice, în interpretarea artiştilor Laura Eftimie, Silvia Ţigmeanu şi Marius Eftimie. În cadrul evenimentului, prof. Antonio Balistreri a lecturat din opera lui Italo Calvino.
Aniversare
„În acest an toate manifestările au amploare şi mai mare pentru că se împlinesc 150 de ani de la unitatea