* aprecierea îi aparţine poetului şi prozatorului Constantin Gherghinoiu
Lucia Pătraşcu şi-a lansat marţi seara două volume, unul de poezie religioasă, intitulat "Rugă", şi altul de proză, "Evantaiul albastru". Profesorul şi publicistul Dumitru Anghel a apreciat la proza Luciei Pătraşcu stilul, tonurile săltăreţe, dar şi gramatica proprie care are o linie melodică modernă, neconvenţională.
"Lucia Pătraşcu este o romantică incurabilă într-o lume bezmetică, proza sa scurtă este de un lirism uşor desuet. Ea povesteşte despre o lume trăită, visată, după cum i-au dictat puterile. Textele sale sunt crochiuri epice, un gen de reculegere în derivă", a spus prof. Dumitru Anghel.
Despre adevărata vocaţie a Luciei Pătraşcu, proza, a vorbit şi scriitorul Constantin Gherghinoiu, menţionând însă un fapt meritoriu, din punctul său de vedere, acela că volumul de poezie "Rugă" a fost dedicat, dintr-o dragoste sinceră, pictorului brăilean Gheorghe Pătraşcu. "În «Evantaiul albastru» găsim o Brăilă veche, a perioadei interbelice, care supravieţuieşte în spirit. Avem de-a face cu o evocare a unui oraş de provincie cu personalitate. Eu consider că este un roman autobiografic, la final fiind prezentate nuclee narative sub forma unor mici schiţe, care au toate acelaşi izvor de inspiraţie, familia sa. Cred că adevărata vocaţie a Luciei Pătraşcu este proza, din trei motive. În primul rând avem de-a face cu o pătrundere psihologică de fineţe, cu care analizează gesturi aparent nesemnificative. Apoi este vorba de duioşia cu care evocă locuri cunoscute de generaţia sa. Şi nu în ultimul rând, este vorba de faptul că efluviile poetice nu înăbuşă finalul romanului. Evită să poetizeze la nesfârşit, iar poezia nu e obositoare", a explicat scriitorul Constantin Gherghinoiu. Câteva aprecieri asupra poeziilor Luciei Pătraşcu a comunicat şi profesoara de limba română de la Şcoala Tu