Chestionar recensamant 2011 - 1 Descarcă fişierul ataşat Chestionar recensamant 2011 - 2 Descarcă fişierul ataşat Chestionar recensamant 2011 - 3 Descarcă fişierul ataşat Chestionar recensamant 2011 - 4 Descarcă fişierul ataşat Chestionar recensamant 2011 - 5 Descarcă fişierul ataşat Chestionar recensamant 2011 - 6 Descarcă fişierul ataşat Chestionar recensamant 2011 - 7 Descarcă fişierul ataşat
De joi, recenzorii bat la uşile românilor... Câţi suntem, în ce condiţii trăim, cât de îmbătrânită este populaţia sau cât de amplu este fenomenul migraţiei – la toate aceste întrebări este menit să răspundă Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, cel mai complex realizat la noi după 1989.
Până la 31 octombrie, populaţia va răspunde la 96 de întrebări legate de sănătate, educaţie, muncă, familie, apartenenţă etnică sau religioasă. Una din întrebări se leagă chiar de persoana care îndeplineşte rolul de „cap al familiei”... La chestionare răspunde orice persoană în vârstă de peste 15 ani, iar pentru cei mai mici, adulţii oferă datele necesare.
Datele tehnice
100.000 de recenzori vor număra cetăţenii şi locuinţele lor, mergând din uşă în uşă. Dacă nu sunteţi acasă, recenzorul lasă un fluturaş cu datele sale de contact. Îl sunaţi şi stabiliţi o nouă întâlnire. Dacă nu reuşiţi să fixaţi o vizită sau pur şi simplu nu vreţi să vă întâlniţi cu recenzorul, puteţi merge la Comisia locală de recensământ, care funcţionează în cadrul primăriei.
Recenzorul nu are voie să ceară nici un document în afara actului de identitate. Cei ce locuiesc fără forme legale nu trebuie să se îngrijoreze aşadar: nimeni nu le va cere contractul de proprietate sau închiriere a locuinţei.
Pentru cei imposibil de găsit şi recenzat, se vor prelua date minimale de la vecini sau administratorul de bloc. În mediul rural, informaţiile vor fi furnizate de secretarul primăriei, p