Colectivul Secţiei Recuperare Neuromotorie Copii este nemulţumit de decizia luată de conducere privind mutarea compartimentului din spital la Centrul de Recuperare Activă pentru Persoanele cu Handicap Locomotor „Sf. Maria“ din Clocociov. Angajaţii au redactat un memoriu în care sunt prezentate, rând pe rând, toate nemulţumirile lor.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina nemulţumirea pluteşte în aer. Bolnavilor, sătui să fie trataţi în condiţiile pe care le oferă unitatea medicală li se alătură acum şi angajaţii spitalului. Personalul Secţiei Recuperare Neuromotorie Copii este necăjit din cauza mutării secţiei pentru că, spun salariaţii, atât ei cât şi pacienţii vor avea de suferit. „Analizele de laborator, radiografiile, consulturile între secţii nu se vor putea realiza decât transportând pacienţii la spital, fiind dependenţi permanent de un mijloc de transport, activităţile conexe de preparare şi servire a mesei, spălare a lenjeriei, colectarea deşeurilor nu se vor putea realiza respectând normele legale în vigoare. Personalul medical nu poate să creeze copiilor o accesibilitate mai bună şi deci, o adresabilitate mai mare. În felul acesta există riscul ca acest compartiment să nu mai fie util, să fie desfiinţat, iar personalul să-şi piardă locul de muncă“, se menţionează în memoriul angajaţilor secţiei. Aceştia mai spun că Centrul „Sf. Maria“ este la o distanţă mare de spital şi de oraş iar clădirea nu corespunde din punct de vedere medical. În încheiere, personalul precizează că nu-şi poate asuma responsabilitatea desfăşurării unei activităţi medicale în locaţia propusă.
Secţia, înfiinţată în 1994
În replică, părintele Marin Bica, preşedintele Organizaţiei „Trebuie“ care a donat clădirea spitalului susţine că Centrul „Sf. Maria“ îndeplineşte toate condiţiile cerute. „Clădirea este făcută după nişte norme europene. Aparatura medicală e