Vicepreşedintele CJ Bihor Dumitru Voloşeniuc şi şeful Direcţiei Tehnice, Filip Cheşeli, au prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, situaţia pregătirilor pentru perioada de iarnă în judeţ.
Deszăpezire pe sectoare
Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean, anul acesta se va acţiona pe 905 km de drumuri judeţene şi vor fi folosite aproximativ 30 de utilaje pentru deszăpezire, alocându-se deja de la bugetul judeţului 3 milioane lei pentru asemenea intervenţii.
"Am împărţit judeţul în cinci zone, pentru o intervenţie cât mai rapidă, şi urmează să stabilim şi bazele de unde vor porni utilajele. Firmele care se vor ocupa de deszăpezire sunt aceleaşi ca în anii trecuţi. Excepţie face zona Oradea, unde firma Selina a fost înlocuită cu Ghenau Trade pentru că, în urma unor controale, am constatat că nu au intervenit atunci când situaţia o cere, aşa că în decembrie 2010 am reziliat contractul şi am organizat o nouă licitaţie", a spus Filip Cheşeli.
Cele cinci zone în care vor fi amplasate centrele de deszăpezire sunt: Zona Metropolitană Oradea (de unde va acţiona Ghenau Trade), Aleşd (sector de care se va ocupa tot Ghenau Trade), Beiuş (de care va răspunde Selina), Marghita (de care se va ocupa Via Vita) şi Salonta (de care va răspunde Crişana Pro Construct).
Fără înjurături!
Dumitru Voloşeniuc a prezentat şi o hartă a drumurilor judeţene pe care se va interveni, explicând că va încerca să o popularizeze pentru ca instituţia pe care o reprezintă să nu mai fie înjurată în locul celor de la drumuri naţionale. "Am făcut o hartă ca să arătăm tuturor unde avem obligaţia să intervenim, ca să nu ne mai înjure lumea pentru drumurile care nu sunt în administrarea noastră", a spus vicepreşedintele CJ Bihor.
Voloşeniuc a mai adăugat că fiecare bază de intervenţii va avea între patru şi şase utilaje.
O altă noutate introdusă în con