Scandalul retragerii de la recensământ ia amploare, la nivel naţional. Peste 500 de recenzori s-au retras în judeţul Constanţa. Tot 500 de oameni s-au retras şi în judeţul Bihor.
La Craiova, 100 de persoane au renunţat pe motive de sănătate, de incompatibilitate sau pentru că au fost repartizate în cartiere de la marginea oraşului.
Retrageri s-au înregistrat şi în Bărlad, unde 80 de oameni au renunţat să participe la recensământ în calitate de recenzor.
DESCARCĂ CHESTIONARELE ŞI VEZI CE RIŞTI DACĂ NU RĂSPUNZI LA ÎNTREBĂRI
Oamenii spun că sunt plătiţi prea puţin în comparaţie cu munca depusă. Autorităţile din Constanţa sunt nevoite acum să facă o reorganizare a recenzorilor.
Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică din Constanţa, Enache Buşu, susţine că locurile nu au rămas vacante, fiind completate cu persoane de pe listele de rezervă.
Recensământul populaţiei începe astăzi. 120.000 de recenzori vor bate la uşile românilor şi vor încerca să afle informaţii despre etnie, loc de muncă sau proprietăţi. Toată lumea este obligată să răspundă, iar cine refuză poate primi o amendă de până la 5.000 de lei.
Metoda de colectare a datelor va fi cea tradiţională - prin interviuri directe. De astăzi şi până pe 31 octombrie, toţi locuitorii ţării ar trebui să primească acasă vizita unui recenzor. Îl veţi recunoaşte după legitimaţie, mapă şi geanta specială, de culoare albastră. Împreună cu cetăţenii, recenzorii vor stabili ora la care să vină acasă pentru interviu.
Durata medie a interviului este de 40 de minute, iar chestionarele sunt de mai multe tipuri: cele cu întrebări adresate persoanelor şi cele referitoare la locuinţe şi gospodării.
Scandalul retragerii de la recensământ ia amploare, la nivel naţional. Peste 500 de recenzori s-au retras în judeţul Cons