Curtea de Apel Bucureşti arată în motivarea deciziei prin care l-a condamnat la şapte ani de închisoare pe omul de afaceri Corneliu Iacobov că Tribunalul Bucureşti a greşit că nu a analizat acuzele DIICOT privind fraudarea unei societăţi RAFO Oneşti.
Un complet de trei judecători al Curţii de Apel Bucureşti (CAB) arată în motivarea deciziei prin care l-a condamnat la şapte ani de închisoare pe omul de afaceri Corneliu Iacobov că Tribunalul a greşit că nu a analizat acuzele procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Oragnizată şi Terorism (DIICOT) privind fraudarea unei societăţi comerciale.
„Tribunalul era îndreptăţit a se apleca asupra susţinerilor Parchetului, respectiv a cauzei ilicite care a constituit scopul încheierii contractelor analizate, aceasta fiind singurul element de natură să atragă răspunderea penală, în opinia acuzării”, conchide instanţa, în preambulul prezentării motivelor, care are 114 pagini., pentru care a casat decizia Tribunalului şi a dispus pedepse cu închisoarea în dosarul fraudării RAFO.
Iacobov, condamnat la şapte ani de închisoare
Anul trecut, în 18 noiembrie 2010, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a condamnat pe Corneliu Iacobov la şapte ani de detenţie şi pe Toader Găurean la şase ani de închisoare, în dosarul privind prejudicerea Rafo Oneşti, cei doi fiind achitaţi de instanţa inferioară.
În acest dosar, instanţa Curţii de Apel Bucureşti l-au mai condamnat pe Marin Marin la şapte ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu. Magistraţii au decis însă achitarea Lilianei Luchian, pe motiv că faptei de care este acuzată aceasta îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.
Totodată, instanţa i-a achitat şi pe ceilalţi inculpaţi în dosar, acuzaţi de asociere în vedere săvârşirii de infracţiuni şi de spălare de bani.