Un târgoviştean construieşte în România casa viitorului, propusă de NASA pentru spaţiul extraterestru. Eco-domu-ul este promovat în România de Adrian Atanasiu. El încurajează oamenii la un stil de viaţă eco, în pas cu cerinţele timpului.
Adrian Atanasiu se ocupă de afaceri imobiliare de mai bine de 20 de ani. Este din Târgovişte, dar locuieşte în Bucureşti. Ca formare este fizician şi, fiind pasionat de biofizică şi bionică, a încercat să găsească cea mai bună soluţie pentru locuit.
CLIK AICI PENTRU GLERIE FOTO „Am studiat care sunt cele mai rezistente construcţii. Aşa am ajuns la eco-dome. Este o structură perfect elastică, ce satisface toate criteriile de ecologie, este rezistentă şi asigură confort termic”, spune târgovişteanul care atrage atenţia asupra faptului că oamenii ar trebui să se adapteze vremurilor. „Este cea mai rezistentă casă, în condiţiile în care seismitatea planetei creşte continuu. Din acest punct de vedere, cercetătorii de la NASA au propus acest model pentru eventuale construcţii în spaţiul extraterestru”, explică Adrian Atanasiu. Un prototip de casa Eco-Dome cu trei bolţi a fost testat si aprobat pentru zona seismică şi elementele naturale extreme din California si pentru climatul dur din deşertul Mojave, unde sunt înregistarte temperaturi de peste 37 de grade Celsius vara, ierni friguroase, inundaţii, vânturi puternice, zona seismică cea mai mare din SUA.
Preţul unei case pleacă de la 20.000 de euro
Eco-dome-ul nu are colţuri şi se construieşte din tuburi de rafie, umplute cu pământ şi cusute între ele într-un anumit fel. Acest prototip nu este nou. El a apărut în anii ’80, dar românii sunt reticenţi în a schimba tehnologia de construcţie. „Eu am început să promovez acest tip de casă acum un an. În lume există din 1985. Conceptul nu e ceva nou, nici pentru români. Case din pământ construiau străbunii noşt