Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României rămâne fidelă valorilor din copilărie: munca, simplitatea, onestitatea şi nu crede într-o luptă oarbă pentru monarhie.
Înainte de interviul cu Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, au fost trei întâlniri oficiale. Două cu responsabilul de relaţiile cu presa, una cu Alteţa Sa Regală. „Numai să nu intrăm în chestiuni politice", a spus Principesa Margareta prima dată când ne-am văzut. „Nu este rolul meu de a vorbi despre lucrurlie acestea". O negociere discretă în realizarea interviurilor, din dorinţa de-a face lucrurile bine, dimplomatic, într-o perioadă în care atacurile prezidenţiale faţă de Casa Regală au clocotit în presă.
În ziua interviului, Alteţa Sa Regală venea după un drum la Timişoara, unde fusese să lanseze CD-ul cu muzica preferată a Regelui, parte din evenimentele pe care Casa Regală le organizează în apropierea aniversării de 90 de ani a Maiestăţii Sale. S-a aşezat pe canapeaua din Salonul Alb al Palatului Elisabeta, tapetat cu portrete ale Regelui Mihai, Regelui Carol I şi Reginei Maria. Şi-a lipit picioarele, înclinând doar puţin genunchii, elegant. A netezit sacoul în culori pastelate cu gesturi alintate. Era caldă şi proaspătă: „Numai prin exemplul personal putem să mergem înainte şi oamenii vor înţelege".
Alteţa Voastră Regală, v-aţi născut şi aţi crescut în exil. Vă mai amintiţi cum a fost momentul când, fiind la o vârstă fragedă, Maiestatea Sa Regele Mihai v-a explicat că sunteţi Principesă?
Regele n-a vorbit foarte mult în primii zece ani de exil, pentru că era atât de trist de ce s-a întâmplat încât se închisese în sine. Dar noi am înţeles ce statut avem, nu a trebuit să ne explice. Cum aş putea să vă explic faptul că sunteţi o fată? Că aveţi părul roşcat? Sau că locuiţi la ţară? Sunt lucruri care fac parte din identitate. Nu vă treziţi la un