Enel şi RATT duc în această perioadă o luptă surdă, iar strategiile folosite sunt foarte interesante, în joc fiind milioane de euro. În urmă cu o lună, compania de electricitate a transmis o comunicare prin care arăta că Regia Autonomă de Transport Timişoara are o datorie de 2,8 milioane de lei, echivalentul facturilor neplătite în intervalul aprilie-septembrie.
Odată cu anunţul, Enel a transmis şi avertizarea de debranşare în cazul neplăţii. Într-un final, RATT a obţinut un răgaz de o lună, termen ce a expirat la sfârşitul săptămânii trecute.
Răgazul s-a dovedit a fi insuficient, pentru că reprezentanţii RATT nu au reuşit să acopere toată datoria. La expirarea termenului, regia de transport a mai rămas restantă cu 1,5 milioane de lei. Enel a reacţionat imediat şi a transmis o comunicare prin care arăta că va întrerupe curentul pentru RATT.
Schimbarea furnizorului
În toată această perioadă de incertitudine, biroul de comunicare al RATT nu a putut oferi detalii. De asemenea, directorul adjunct Ionuţ Nasleu, pasează problema la directorul general, „domnu’ Goia”. Managerul RATT refuză însă să răspundă. În schimb, viceprimarul Sorin Grindeanu dezvăluie un posibil scenariu pentru care s-a ajuns în această situaţie. Potrivit viceprimarului, RATT a ieşit pe piaţa liberă, de unde poate lua curent cu 20 la sută mai ieftin, iar asta i-a iritat pe cei de la Enel. „Au ieşit pe piaţa liberă şi probabil că asta crează o nervozitate din partea Enelului pentru că, din ce am înţeles eu, şi sper să am dreptate, RATT-ul va contracta de luna viitoare curent cu 20 la sută mai ieftin”, a spus Grindeanu.
Enel invocă cercul vicios
Reprezentanţii Enel susţin că scenariul potrivit căruia ameninţările cu debranşarea vin pe fondul schimbării furnizorului de către RATT este nefondat. Enel susţine că RATT „a încălcat de nenumărate ori convenţ