Ura celor mai inalti judecatori ai acestei tari impotriva DNA a dat pe afara si s-a inchegat intr-o reclamatie halucinanta depusa la CSM impotriva lui Daniel Morar.
Magistratii ICCJ il acuza pe seful DNA ca i-a criticat in cadrul unei emisiuni de la televiziunea publica. Mai precis, Morar s-a aratat nemultumit de faptul ca marile procese ajunse la cea mai inalta instanta a tarii treneaza pana la termenul de prescriptie, ca judecatorii acuzati de coruptie se retrag rapid la pensie si incaseaza lunar chiar mai multi bani decat atunci cand erau in activitate, ca sistemul de promovare la Inalta Curte ar trebui schimbat. Adica exact ceea ce scrie in aproape fiecare raport pe Justitie emis in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.
Judecatorii ICCJ socotesc ca aceste critici "au accentuat, in mod nejustificat, decredibilizarea activitatii instantei supreme in opinia publica (...) Fara a nega dreptul publicului de a fi informat si, in anumite cazuri, de a contesta modul de desfasurare a activitatilor judiciare, reamintim ca atat judecatorii, cat si procurorii au obligatia legala de a apara reputatia profesiei lor si de a se abtine de la orice acte de natura a afecta increderea cetatenilor in corectitudinea actului de justitie".
Propozitia aceasta aminteste izbitor de scrisoarea adresata de Gabriela Birsan membrilor CSM si in care le reprosa ca, in pofida trecutului comun, au aprobat efectuarea perchezitiei la ea acasa.
Adica oricat de mare e buba, important nu e sa o tratam, ci sa o tinem bine ascunsa, iar revoltatoare nu este existenta, ci deconspirarea ei. Privita dintr-o lume normala, aceasta este o mentalitate de neinteles.
Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, califica drept "derutant" (in prudentul limbaj diplomatic) faptul ca declaratii referitoare la eficienta sistemului judiciar