Daniel Corban solicită despăgubiri de 500.000 de euro de la statul român pentru că i-ar fi fost încălcate mai multe drepturi. Fostul şef al Punctului de Trecere al Frontierei Albiţa a fost acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită şi constituire sau aderare la un grup infracţional organizat.
Daniel Corban susţine în plângerea adresată Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) că a stat după gratii ilegal în perioada 21 aprilie 2011- 25 iulie 2011. Procurorii DNA au solicitat în aprilie, prin rechizitoriu, înlocuirea obligării de a nu părăsi ţara cu măsura arestării preventive în cazul fostului şef pentru că acesta ar fi încercat să ia legătura cu un fost subordonat, cercetat şi el în dosar.
„Curtea de Apel Iași prin care a admis sesizarea formulată de D.N.A. București nu a arătat probele sau indiciile temeinice care justificau privarea de libertate a reclamantului și nici nu a evidențiat elementele concrete din actele și lucrările dosarului care să ateste că reclamantul ar fi încălcat cu rea-credință obligațiile ce-i reveneau pe durata măsurilor dispuse de organele judiciare", se precizează în plângerea trimisă de fostul şef al PTF Albiţa la CEDO. De asemenea, Corban menţionează că i-a fost restânsă şi libertatea de circulaţie, din iulie 2011, când i-a fost înlocuit arestul preventiv cu obligarea de a nu părăsi judeţele Iaşi şi Vaslui.
"Restrângerea libertății de circulație a reclamantului s-a făcut fără ca să fi fost necesar pentru securitatea națională, siguranța publică, menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor penale, protecția sănătății sau a moralei ori pentru protejarea drepturilor și libertăților altora. Printre obligațiile dispuse de instanță pe întreaga durată a măsurii preventive se numără și interzicerea reclamantului de a se deplasa la anumite spectacole sportive și culturale, precum și interzicerea de a conduce vehicu