Frigul se instaleaza usor, dar din ce in ce mai amenintator, aducand cu sine virusuri numeroase ce provoaca raceli ce te pot tine la pat zile intregi si iti pot fura toata pofta de viata. In plus, acestea pot duce la penumonii, infectii si atacuri de astm.
Din fericire, ai cativa aliati in lupta cu aceste probleme, pe care ii gasesti chiar in bucataria ta. Alimentatia are un rol foarte important pentru sanatate, asa ca trebuie sa alegi cu atentie ceea ce consumi. Iata cateva dintre cele mai bune alegeri pentru a tine departe febra si nasul infundat, potrivit Prevention:
Supa de pui
Exista un motiv intemeiat pentru care toate mamele isi hranesc copiii cu supa de pui atunci cand acestia sunt bolnavi, caci aceasta ofera fluide, necesare in lupta cu virusurile, dar reduce si inflamatiile care declanseaza simptome precum congestii nazale. Nu este clar de unde exact vin aceste beneficii, dar cercetatorii cred ca este vorba de combinatia dintre legume si carnea de pui.
Citricele
Vitamina C, care se regaseste din plin in citrice, este de fapt un antioxidant care reduce simptomele racelii cu 23 de procente. 21 de studii au aratat faptul ca 1-8 grame de vitamina sunt de ajuns pentru a te mentine in forma maxima.
Daca nu-ti plac citricele, iti poti lua doza de Vitamina C si din ardei gras rosu, varza de Bruxelles, unt de arahide, papaya, cartofi dulci sau rosii. In cazul multor persoane, totusi, o cantitate prea mare de vitamina C poate provoca probleme digestive, asa ca este bine sa incepi cu doze mai mici.
Usturoiul, ceapa si prazul
Vrei sa faci supa si mai sanatoasa? Adauga aceste 3 ingrediente si iti vei intari instantaneu sistemul imunitar. Un studiu efectuat pe 142 de persoane a aratat ca cei care consuma frecvent aceste alimente racesc mult mai rar. In plus, usturoiul ajuta si la