Au jucat pe degete destinele a milioane de oameni şi au sfârşit ca nişte câini. Deşi poziţiile lor păreau de neclintit, românul Nicolae Ceauşescu şi, mai nou, libianul Muammar al-Gaddafi au fost împuşcaţi, irakianul Saddam Hussein, spânzurat, iar preşedintele Egiptului şi cel al Tunisiei au fost alungaţi de revolte impresionante, scăldate în sânge. În vreme ce Mubarak se prezintă la judecată pe un pat mobil de spital, tunisianul Ben Ali a primit azil în Arabia Saudită. Un alt dictator trufaş, Fidel Castro, e foarte bolnav. Au jucat pe degete destinele a milioane de oameni şi au sfârşit ca nişte câini. Deşi poziţiile lor păreau de neclintit, românul Nicolae Ceauşescu şi, mai nou, libianul Muammar al-Gaddafi au fost împuşcaţi, irakianul Saddam Hussein, spânzurat, iar preşedintele Egiptului şi cel al Tunisiei au fost alungaţi de revolte impresionante, scăldate în sânge. În vreme ce Mubarak se prezintă la judecată pe un pat mobil de spital, tunisianul Ben Ali a primit azil în Arabia Saudită. Un alt dictator trufaş, Fidel Castro, e foarte bolnav.
Nimic nu părea să-l îndepărteze de la şefia statului libian pe Muammar al-Gaddafi, unul dintre cei mai puternici oameni din lume. Cu toate acestea, revoluţia începută în februarie de contestatarii săi s-a încheiat joi, pe 20 octombrie. Al-Gaddafi a fost rănit de forţele NATO şi călcat în picioare şi executat de rebeli.
↑ Muammar al-Gaddafi ieşea mereu în evidenţă prin ţinutele excentrice pe care le purta. Imaginea cu al-Gaddafi mort a făcut înconjurul lumii
↑ (Foto stânga) La începutul acestui an, poziţia dictatorului Hosni Mubarak părea de nezdruncinat. (Foto dreapta) Aşa vine la tribunal, acum, Mubarak, deoarece e foarte bolnav.
“Faraonul” egiptean Hosni Mubarak a condus statul timp de 30 de ani. Protestele de amploare din februarie anul acesta l-au determinat să renunţe la putere, scăpând astfel