“Românii trebuie să fie conştienţi că au o faună şi o floră extraordinară, să înveţe să aprecieze, incredibila moştenire naţională pe care o au. Românii coexistă cu mari carnivore de mii de ani. Există un echibru extraordinar între oameni şi mediu, care este de mare valoare şi care a fost pierdut în alte zone ale Europei. Sper ca românii să realizeze faptul că au aşa o comoară la picioare, în forma Munţilor Carpaţi şi a sălbăticiei. Cu ajutorul tuturor, sperăm că această sălbăticie poate fi conservată şi că arborii din zonă nu vor fi tăiaţi”, a declarat Charlie Ottley, prezentatorul și co-producătorul filmului documentar ”Wild Carpathia”, citat de Gandul.info.
“Wild Carpathia” va fi difuzat pe data de 30 octombrie, la ora 20.00, pe postul de televiziune Travel Channel. Filmul va fi tradus în 20 de limbi şi va putea fi vizionat în 119 ţări ale lumii. Realizarea acestui documentar i se datorează Prințului Charles al Marii Britanii, care deține proprietăți în România și care și-a propus să promoveze țara noastră ca destinație turistică.
La rândul lui, Paul Lister, președintele Fondului European pentru Natură, co-producător al documentarului, crede în România și că țara noastră poate deveni în câţiva ani o destinaţie de vacanţă de succes prin simplul fapt că pe teritoriul acesteia trăiesc atât de multe specii diferite de animale sălbatice, care au dispărut, cu mult timp în urmă, din alte zone ale lumii. “România este în prezent aşa cum era Costa Rica acum 15 – 20 de ani. Costa Rica era o ţară care se baza foarte mult pe agricultură ca export. După aceea un premier a condus o iniţiativă de a face din statul său o destinaţie majoră de ecoturism. Sunt sincer de părere că România are potenţialul de a fi Costa Rica Europei sau că este ca un Yellowstone al Europei“, a declarat pentru Gandul.info Lister. El a adăugat faptul că în urma unei întrevederi pe care a a