- Diverse - nr. 882 / 22 Octombrie, 2011 Un specialist in domeniu – prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi – spunea, citat de unele ziare centrale, ca "multe dintre alimentele consumate zilnic sunt artificiale, nu exista in natura, si creierul nu le poate decodifica”. El dadea un exemplu: alimentele provenite din agricultura intensiva, promovate din interes de marketing; alimentele de tip junk food, cat si cele pe care le credeam sanatoase, dar care ne otravesc lent, sigur, fara macar sa stim. Asa cum, bunaoara, rosiile de pe taraba din piata ne ispitesc cu marimea si frumusetea lor, dar in realitate ele sunt depozite de substante chimice care in timp se acumuleaza in organism. "Rezultatele” acestei agriculturi intensive si ale ignorantei noastre? Anual, in lume, spun statisticile si studiile de specialitate, 17,3 milioane de oameni isi pierd viata din cauza bolilor cardiovasculare, peste 500 de milioane sufera de obezitate, 346 de milioane de diabet. Aceste cifre au un element comun, respectiv alimentele provenite din agricultura intensiva. Vorba zicalei: cum te hranesti, asa arati, dar asa si de sanatos esti! (GH. G.) - Diverse - nr. 882 / 22 Octombrie, 2011 Un specialist in domeniu – prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi – spunea, citat de unele ziare centrale, ca "multe dintre alimentele consumate zilnic sunt artificiale, nu exista in natura, si creierul nu le poate decodifica”. El dadea un exemplu: alimentele provenite din agricultura intensiva, promovate din interes de marketing; alimentele de tip junk food, cat si cele pe care le credeam sanatoase, dar care ne otravesc lent, sigur, fara macar sa stim. Asa cum, bunaoara, rosiile de pe taraba din piata ne ispitesc cu marimea si frumusetea lor, dar in realitate ele sunt depozite de substante chimice care in timp se acumuleaza in organism. "Rezultatele” acestei agriculturi intensive si ale ignorantei noastre? Anual, in l