Inactivitatea din camera superioară a Parlamentului începe să semene a sfidare faţă de cei care i-au ales pe senatori. Chiulul în masă, devenit tradiţional pentru cele câteva ore de lucru dintr-o săptămână, este un motiv în plus pentru ca aceasta să fie desfiinţată - spune preşedintele, indignat de ceea ce se întâmplă la Senat de mai multe săptămâni încoace.
Puterea nu e în stare să-şi strângă numărul de aleşi necesari pentru a-şi trece propriile proiecte legislative, ştiut fiind faptul că opoziţia, în tot acest mandat, nu s-a abătut de la rolul său de Gică Contra, adică votează întotdeauna invers decât senatorii coaliţiei de guvernare, indiferent ce. Asta a constatat şi premierul deunăzi, când s-a plâns că, de când e în fruntea Guvernului, niciodată, în aceşti ani, nu a beneficiat de un sprijin din tabăra adversă pentru adoptarea unor măsuri care să ţină de beneficiul ţării. Alţii dau vina pe faptul că cinci dintre senatorii coaliţiei sunt miniştri, deci în mod obişnuit absenţi la lucrări. Cu toate că - chiar deunăzi s-a întâmplat - câte un senator mai sare pârleazul în ograda puterii, diferenţa dintre cele două tabere este prea mică, astfel că un proiect de lege are de multe ori nevoie măcar de prezenţa celor din opoziţie, pentru cvorum în sala de şedinţe (minim 69 de membri prezenţi), iar dacă mai e şi lege organică atunci îi trebuie voturi cât jumătate din efectivul total al senatorilor (69 din 137).
După ce a constatat că proiectul Legii asistenţei sociale nu mai apucă să intre în dezbateri, deşi Biroul Permanent a Senatului e dominat de pedelişti, primul ministru a dat vina pe opoziţie, care, la rândul ei, a făcut din nou jocurile în sală, pe fondul absenţei mai multor aleşi ai puterii. Proiectul, unul dintre obiectivele asumate de Guvern cu Fondul Monetar Internaţional, are termen de adoptare tacită data de 3 noiembrie, Camera Deputaţilo