Cu un blat simplu de patiserie, cateva mere si multa dragoste, poti face un dulce rapid, care sa aduca aroma toamnei la tine in casa. Ramanem consecventi principiului ca dulciurile facute in casa trebuie sa aiba nevoie doar de ingrediente simple, la indemana si ca trebuie sa fie usor de preparat.
Ca sa faci tarta cu mere si vanilie ai nevoie de un blat de aluat de patiserie gata cumparat (sau facut in casa), vreo cinci mere frumoase, sucul de la o lamaie, 25 de grame de unt, trei pliculete de zahar vanilat sau o lingura de esenta de vanilie, o lingura de zahar tos si, daca vrei, doua linguri cu fulgi de migdale.
Incearca si briosele cu nuci .
Pregateste o tava rotunda (dar se poate face la fel de bine si intr-o tava clasica de aragaz). Unge tava cu putin unt si aseaza blatul. Incinge cuptorul. Curata si taie merele in felii. Pune feliile taiate intr-un vas si toarna deasupra sucul de lamaie. Intinde pe blat untul ca si cum l-ai intinde pe o felie de paine. Daca untule este moare o sa poti face asta foarte usor. Aseaza feliile de mar, ca si cum ai pune tigle pe casa, cat mai des. Presara uniform zaharul si zaharul vanilat (sau esenta de vanilie, caz in care poti pune doua linguri de zahar peste mere) si la final, fulgii de migdale. Coace tarta circa 30 de minute in cuptorul bine incins, dar la foc potrivit.
Serveste tarta cu mere si vanilie calda sau rece, simpla sau cu inghetata ori sos de vanilie.
Cu un blat simplu de patiserie, cateva mere si multa dragoste, poti face un dulce rapid, care sa aduca aroma toamnei la tine in casa. Ramanem consecventi principiului ca dulciurile facute in casa trebuie sa aiba nevoie doar de ingrediente simple, la indemana si ca trebuie sa fie usor de preparat.
Ca sa faci tarta cu mere si vanilie ai nevoie de un blat de aluat de patiserie gata cumparat (sau fac