La Galaţi, în această importantă activitate, sunt angrenaţi 1137 recenzori, coordonaţi de 155 de recenzori-şefi şi de 15 şefi de circumscripţii. Recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2011 este primul realizat în România conform normelor europene
Misiunea recenzorilor nu este deloc uşoară aşa că nu este de mirare că 10 dintre ei au renunţat să continue această activitate.
„ Au fost inlocuiţi imediat, cu recenzori de rezervă, astfel că, la momentul actual, nu există probleme în derularea acestei acţiuni. Joi, 20 octombrie, în prima zi de recensământ, au fost recenzate 6.689 locuinţe şi 16370 de persoane", ne-a declarat Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.
În ce constă recensământul
Fiecare cetăţean trebuie să răspundă la întrebările formulate pe cele trei fişe de recensământ obligatorii, cu privire la „Persoană" (P), „Locuinţă, clădire" (LC) şi „Gospodărie" (G). Recenzorul este cel care completează fişa. În cazul în care unii cetăţeni au rude care lipsesc de la domiciliu, atunci li se va cere să răspundă şi la întrebările de pe alte trei chestionare, în funcţie de situaţie: dacă este plecat din localitate temporar, pe o perioadă îndelungată sau este venit din altă parte.
Recensământul din acest an este primul realizat conform regulilor stabilite de Comisia Europeană.
Răspund la întrebări persoanele de peste 15 ani, inclusiv, iar pentru copiii cu vârste mai mici de 15 ani, oferă date adulţii din gospodăria respectivă.
Dacă recenzorii nu vă vor găsi acasă la prima vizită, veţi găsi în cutia poştală sau în uşă datele lor de contact. Le puteţi telefona pentru a fixa o zi şi o oră pentru întâlnire şi completarea chestionarelor.
Dacă vreţi, puteţi primi recenzorul în casă, dacă nu, puteţi răspunde şi în faţa uşii. Dacă nu reuşiţi să fixaţi o vizită sau pur şi simplu nu vreţi să