* din 16 agenţi economici controlaţi, Protecţia Consumatorilor a sancţionat 11 * nu s-au găsit preparate expirate sau stricate, în schimb modul de etichetare era total pe lângă lege
În ultima perioadă, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Brăila a controlat mai mulţi operatori economici care comercializează preparate din carne, iar neregulile depistate au dus la aplicarea unor amenzi în valoare de 27.000 lei (270 milioane de lei vechi) şi la scoaterea temporară de la vânzare a 157 kg preparate. Astfel, din 16 comercianţi verificaţi, 11 au fost sancţionaţi pentru diverse abateri. Nu s-au găsit produse expirate sau periculoase pentru consumul uman, în schimb multe preparate erau etichetate necorespunzător, în scopul inducerii în eroare a cumpărătorilor. De exemplu, era folosită abuziv eticheta "produs tradiţional", deşi nu exista nicio dovadă că marfa respectivă avea această calitate. Alte nereguli au constat în lipsa ingredientelor utilizate la fabricarea anumitor sortimente, sau scrierea acestor ingrediente într-un mod ilizibil.
Comisarii CJPC sfătuiesc consumatorii ca, atunci când achiziţionează preparate din carne, să ţină cont de anumite aspecte. În primul rând, nu trebuie cumpărate produsele la care suprafaţa este mâzguită, lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros şi culoare modificate, consistenţă nespecifică sortimentului, cu grăsime acumulată sub membrană, aspect de vechi etc. Nu trebuie achiziţionate produse preaambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilităţii minimale/datei limită de consum şi a ingredientelor alergene. "Nu cumpăraţi produse din carne din locuri neautorizate, deoarece comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţii optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu va putea