Multe dintre bolile lumii moderne sunt provocate de alimentatia deficitara, gresita, care dureaza ani in sir, caci multe produse sunt prea grase, tratate cu substante chimice sau nesanatoase din diferite alte cauze.
Totusi, daca stii sa alegi mancarea potrivita, poti preveni cu succes unele afectiuni sau chiar poti scapa de anumite probleme pe care le-ai dobandit din neatentia fata de propriul corp. Iata ce trebuie sa stii, potrivit Rodale:
Fasolea
Fasolea se numara printre cele mai ieftine alimente, dar si cele mai subapreciate. Are un continut ridicat de isoflavone, acestea ajutand inima sa functioneze cum trebuie, intarind oasele si prostata, dar ameliorand si simptomele menopauzei.
Nu are multe grasimi, dar destule proteine, putand fi consumata in unele zile in loc de carnea rosie. O poti adauga in tocana, supa si chiar in paste sau piure. Are extrem de multi nutrienti, dar ai grija la cea din conserve, caci de multe ori are exces de sare sau se pot scurge in ea substante periculoase, precum bisfenol A.
Usturoiul si ceapa
Facand parte din aceeasi familie, atat usturoiul, cat si ceapa sunt extrem de importante si bune pentru sanatate. In ciuda mirosului lor neplacut, ar trebui consumate in mod frecvent. Usturoiul are 70 de fitochimicale care scad tensiunea cu 30% si previn cancerul ovarian, corectal si nu numai.
Ceapa are quercitina mai multa decat orice alt aliment, un flavonoid care mentine un flux sanguin sanatos si previne cheagurile. Pentru a beneficia la maxim de usturoi zdrobeste-l si lasa-l sa stea asa 30 de minute inainte de a-l manca.
In ceea ce priveste ceapa, mare parte din nutrienti se gasesc in coaja, asa ca pune-o intr-un saculet si las-o sa fiarba in mancarea pe care o prepari.
Cafeina
Iti plac cafeaua si ciocolata neagra? Foarte bin