Mașinile românești, vinul, geamurile termopan, petrolul sau lâna ar fi produsele care s-ar bucura de cel mai mare succes pe o piață care este în refacere după război.
"România este un nume foarte cunoscut în Vietnam".Așa și-a început discursul consilierul comercial al Ambasadei Vietnamului în România, Pham Quang Thu. Prezent la Pitești, la un seminar româno-vietnamez destinat dezvoltării relațiilor economice și culturale dintre cele două țări, acesta a ținut să sublinieze că cele două țări reprezintă un potențial important pentru oamenii de afaceri.
"Aveți pământ bun. Am cultivat hibrizi de porumb din România în Vietnam și am obținut recolte bune. Agricultura este un domeniu foarte interesant în România. Puteți cultiva orez în Delta Dunării, care este foarte asemănătore cu Delta Mekongului", este de părere consilierul.
România, a doua casă
Un excelent exemplu că oamenii de afaceri vietnamezi pot reuși în România este Dang Xuan Loc sau "Sony", cum este cunoscut în tot Piteștiul. El a fost primul om de afaceri vietnamez care a investit în Pitești. Născut la Hanoi, Sony a aterizat pe pământ românesc în urmă cu 18 ani pentru a studia româna în anul pregătitor la Universitatea din Pitești, cu intenția de a urma cursurile Facultăţii de Relaţii Internaţionale. I-a plăcut atât de mult orașul, încât s-a stabilit aici și a studiat electronica, deschizându-și primul service pentru telefoane mobile și aparate electronice. S-a căsătorit apoi cu o piteșteancă, devenind cetățean român, iar acum spune că și-a petrecut jumătate din viață în România, iar aceasta este a doua casă a lui.
Service-ul s-a dovedit o afacere prosperă, așa că Sony a început să se extindă și s-a gândit să le ofere piteștenilor posibilitatea de a gusta la propriu din cultura, dar mai ales din mâncarea asiatică, așa că a deschis un restaurant cu specific asiatic, Asia Food Cooking. În