Zeci de copii şi juniori şi peste 30 de seniori duc mai departe istoria de 35 de ani a rugby-ului sibian, aflat în grea suferinţă până acum doi ani. După cinci ani însă Troancă Florin alături de alţi câţiva iubitori ai sportului cu balonul oval a reînfiinţat echipa CSM Sibiu.
CITIŢI ŞI:
Pelici se ia de de Răchită de la Petrolul: „Nu am devastat niciun vestiar la Ploieşti. Astea sunt scenarii inventate”
Există în Sibiu un sport de echipă care a făcut istorie la fel de impresionantă ca şi fotbalului, cum a fost în cazul defunctei Inter Sibiu. Rugby-ul s-a născut oficial la Sibiu în vara anului 1977, atunci când în data de 19 iunie Şcoala Sportivă Sibiu a ocupat un meritoriu loc trei pe ţară. Apoi din 1985, echipa a devenit CSM Sibiu şi a activat cu succes în prima divizie din România. A venit însă anul 2005 când CSM-ul a reuşit să promoveze în Divizia Naţională, dar din lipsă de bani echipa s-a desfiinţat.
După cinci ani însă Troancă Florin alături de alţi câţiva iubitori ai sportului cu balonul oval a reînfiinţat echipa. Priviţi la început cu scepticism, cei de la CSM sunt invidiaţi pentru ceea ce au putut realiza în timp aşa de scurt. I-am prins pe antrenori chiar la selecţiile toameni.
„Acum suntem în partea de selecţie la clasele a VIII-a şi a IX-a. Fără seniori sunt peste 60 de copii care vin la pregătiri şi 30 de seniori. Plăcerea de a juca acest sport, face ca el să reziste şi ca să avem un schimb de generaţii. La juniori am avut mai mereu copii şi jucători. Din păcate la seniori a fost perioada 2005 – 2009, în care nu am mai activat în campionat. Acum lucrurile sunt pe drumul cel bun, drept dovadă că avem o echipă numai de sibieni”, povesteşte Troancă, în timp ce cu coada ochiului se uită către terenul unde viitoarele speranţe se antrenează.
Vor să dea jucători la Naţională
Tactica de a atrage copiii către ace