Născut în Iaşi şi „adoptat“ de Bucovina, COV, aşa cum îl cunosc prietenii, revine cu plăcere în oraşul în care a desenat prima schiţă.
M-am născut în tren. Astfel îşi începe povestea caricaturistul ieşean Viorel Corodescu. „Am râs de mic de şeful de tren, că a trebuit să mă lase să merg fără bilet“, continuă acesta. Viaţa sa a stat mereu sub semnul umorului. Copilăria şi-a petrecut-o la Iaşi, pe strada Sărărie, între Bojdeuca lui Creangă şi Bolta Rece, locul de întâlnire al celor din „lumea bună“ din tinereţea sa.
Primul desen l-a făcut la trei ani. Un alt desen pe care-l consideră acesta drept un punct de pornire în cariera sa a fost un portet al lui Stalin. „Întotdeauna am vrut să-i fac portretul lui Stalin cu doliu. Ţin minte că eram elev şi eram trist că pe vremea lui Stalin primarul Iaşiului de atunci a dărâmat Academia Mihăileană, iar eu visam să ajung acolo“, povesteşte COV. A participat la 90 de expoziţii colective, iar la 41 a fost unic semnatar. Are opt expoziţii personale peste hotare în Finlanda, Belgia, Cehoslovacia, Republica Moldova, Ucraina, Polonia, Grecia şi Israel şi alte 63 de participări la saloane şi expoziţii internaţionale de umor.
Înainte de ’89 erau cele mai bune caricaturi
Cu toate acestea, umorul nu este singura preocupare a caricaturistului ieşean. În tinereţe acesta a cochetat şi cu sportul-rege. „Am jucat şi fotbal. La un moment dat mă curtau simultan şi cei de la Dinamo şi cei de la Rapid, dar am ales să rămân la Iaşi. M-am gândit că e mai bine să-mi aleg o carieră de viitor. Hidrotehnica mi s-a părut o idee bună. Am lucrat o perioadă şi la Hidrocentrala de la Porţile de Fier I“, povesteşte artistul. Astfel, a absolvit Politehnica din Iaşi cu meseria de inginer, slujbă pe care o consideră la fel de importantă ca şi pe cea de grafician satiric. „Cu meseria de inginer am ajuns să lucrez şi la Tran