Primarul Ovidiu Hada și viceprimarul Dan Robert au cerut ca cele două dosare, aflate pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, să fie comasate. Judecătorii au respins solicitarea și "i-au chemat la bară" pe data de 25 octombrie.
Potrivit lui Muntean Cosmin, purtător de cuvânt ]n cadrul Curții de Apel Alba Iulia, instanța s-a pronunţat cu privire la cererea de conexare a acestui dosar cu celălalt dosar aflat pe rolul instanţei în care sunt inculpaţi Ovidiu Hada şi Dan Robert respingând această solicitare. “Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit următorul termen de judecată în acest dosar pentru data de 25 octombrie", a adăugat Muntean. Procesul continuă cu audierea martorilor. În dosarul înregistrat pe rolul instanţei din Alba Iulia în luna februarie a acestui an, mai mulţi funcţionari ai Primăriei Hunedoara, printre care Ovidiu Hada şi viceprimarul Robert Dan, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi de complicitate la conflict de interese.
Contracte dubioase
Potrivit DNA, Ovidiu Hada a aprobat efectuarea mai multor achiziţii publice de la firmele controlate de către Ioan Ţiplea, inspector de specialitate la Compartimentul Achiziţii Publice al Primăriei, cu încălcarea regimului conflictelor de interese. Prejudiciul reclamat de procurori în acest dosar este de 700.000 de lei.
În luna iunie, Ovidiu Hada şi Dan Robert Dan, împreună cu Ioan Ţiplea (cel care i-a denunţat pe edili la DNA), au mai fost trimişi în instanţă pentru infracţiuni similare. În acest dosar, reprezentanţii Primăriei sunt acuzaţi că au încheiat ilegal contracte de consultanţă în valoare de 40.000 de euro cu o firmă condusă de Ioan Ţiplea, care nu avea personal specializat. Primarul Hunedoarei a declarat că este nevinovat faţă de acuzaţiile aduse de procurori şi că dosarele în care a fost trimis în instanţă s