În curând, nu va mai trebui să mergeţi întâi la restaurant şi apoi la teatru. Show-ul de la Hanul lui Manuc oferă şi mâncare, şi rezolvarea unei crime, dar şi o călătorie în Bucureştiul interbelic. Sursa: H. HORIA
Diva Micului Paris Chantal Vernescu (Ozana Barabancea) îşi serbează ziua de naştere – "40, ăăă 34 de anişori" – în casa ei cochetă de pe Strada Franceză, care e întâmplător şi adresa Hanului lui Manuc. Imediat după tort, însă, ea moare otrăvită.
Cine e criminalul? Fratele ei, Jorj (Horaţiu Ioan Iliescu), dependent de jocuri de noroc? Văduva neagră (Marilena Ivan), supărată că soţul ei i-a lăsat toată averea lui Chantal? Iza (Irina Munteanu), cea mai bună prietenă/ duşmană a divei?
Oare este majordomul Jiji (Adrian Ştefan) sau cuminţica fată în casă Vera (Maria-Magdalena Chihaia)? Sau poate cel care pare să n-aibă niciun motiv, fotograful Laurence (Răzvan Rotaru)? Criminalul ar putea fi mai mult sau mai puţin clar, depinzând de cât de mult vă lăsaţi atenţia distrasă de felurile de mâncare – trei la număr: antreu, fel principal şi desert – sau de pistele false sau reale pe care vă trimit personajele atunci când trec pe la fiecare masă şi va oferă informaţii.
"Crimă la cină" e o experienţă plăcută pentru un fan al Agathei Christie sau al altor forme de poveşti poliţiste. Acest format de teatru interactiv funcţionează deja cu succes în alte ţări. În Austria, "Dinner & Crime" datează de 10 ani şi s-a dezvoltat în diferite forme.
Co-scenaristele piesei de divertisment de la Manuc, Irina Munteanu şi Claudia Schiţelea (care joacă şi o taciturnă contesă în show-ul de la Bucureşti) au observat formatul cu ochii lor în Austria şi au creat o poveste mai bucureşteană, al cărei format – cu pauze de mâncare cu tot – poate dura undeva între două ore şi jumătate şi trei ore.
Muzica live e asigurată de pianistul-personaj discret Piotr Teodorovi