Doamna teatrului românesc îşi doreşte doar sănătate de ziua ei. „Nu am primit cadouri, pentru că nu mă caracterizează. Îmi doresc să am inimă bună şi să-mi trăiască bărbatul“, a spus ea pentru Adevărul.
Zilele acestea, va face un tur la televiziunile din Bucureşti. „Am fost invitată la emisiunea Iulianei Marciuc, la „Confesiuni“, la emisiunea „Răi, da buni“, iar sâmbătă voi primi şi eu o stea“, spune mândră Draga Olteanu Matei.
Recent, s-a întors de la Cluj, la Festivalul Filmului de Comedie, unde a primit un premiu special pentru întreaga activitate. „Am fost zguduită de câtă dragoste, câtă stimă au clujenii pentru artişti“, a mărturisit artista.
Draga Olteanu Matei împlineşte 78 de ani! Vezi cum îşi petrece ziua Doamna teatrului românesc
Cel mai bine însă se simte în Piatra Neamţ, în oraşul moldovenesc în care s-a retras împreună cu soţul ei după cea ieşit la pensie. „Socrii mei sunt din Piatra Neamţ şi din 1970 de când soţul meu m-a luat de nevastă şi am văzut oraşul m-am îndrăgostit de el. După ce am ieşit la pensie, l-am luat pe sus şi ne-am mutat la Piatra Neamţ. Moldova m-au primit cu braţele deschise“, a spus ea.
O viaţă pe scenă
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa „Ziariștii“ de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: „Coana Chiriţa“ după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița - 1986 și Chirița la Iași 1987),
Gaițele“ de Kiritescu (1978), „Căruța cu paie“ de Mircea Stefanescu, „Hagi Tudose“ de Barbu Ștefănescu Delavrancea, „Domnișoara Nastasia“ de G.M. Zamfirescu, „Pisica în noaptea de Anul Nou“ de D.R. Popescu, „Autorul e în sală“ de Ion Baiesu etc.
Pe scena Teatrului Național a mai jucat în „Azilul de noapte“