Un proiect al Ministerului Educaţiei şi Cercetării propune introducerea „orelor de corecţie“. Mulţi profesori, dar şi părinţi, din Timişoara sunt însă împotriva acestei măsuri. Sancţiunea ar fi însoţită de obligaţia de a desfăşura o activitate suplimentară în şcoală. Măsura a stârnit, însă, reacţii tensionate în rândul sindicaliştilor, care sunt porniţi pe proteste împotriva proiectului.
Spiritele s-au încins în rândul profesorilor timişoreni, după ce Ministerul Educaţiei a propus o nouă formă de pedeapsă pentru elevii indisciplinaţi – „clasele de reflecţie“. Potrivit proiectului iniţiat de executiv, elevii indisciplinaţi ar urma să petreaca o oră în „sala de reflecţie“, unde ar trebui supravegheaţi de cadre didactice sau personalul nedidactic al şcolii.
Sancţiunea ar fi însoţită de obligaţia de a desfăşura o activitate suplimentară în şcoală. Măsura a stârnit, însă, reacţii tensionate în rândul sindicaliştilor, care sunt porniţi pe proteste împotriva proiectului.
Soluţia care generează probleme
„Cine ar urma să stea cu copiii ăia? Dascălii nu sunt plătiţi nici măcar pentru orele pe care le prestează la clasă, ca să nu mai spun de toate orele pe care le pierd cu birocraţia. Nu avem personal care să stea cu acei copii“, a explicat Virgil Popescu, liderul Sindicatului „Spiru Haret“ din Timiş. Ba mai mult, acesta a subliniat că, după modelul anunţat de Minister, copiii ar putea fi supravegheaţi de secretare sau chiar de către femeia de serviciu. „Dacă nu avem profesori, mai rămâne personalul nedidactic al şcolii, adică secretare, paznici sau femei de serviciu. Asta nu văd cum ar putea ajuta copiii“, a exemplificat liderul de sindicat. „Ministerul ar trebui să se preocupe cu alte iniţiative în această perioadă. Printre acestea ar trebui să se numere o atitudine mult mai serioasă faţă de dascăli şi motivarea lor în a nu părăsi învăţământul. O oră de