Comisar-şef de penitenciare cu state vechi, a fost, la vârsta de 20 de ani, un „lup al mărilor şi oceanelor". Ion Feodorof a venit, de câteva săptămâni, la Penitenciarul de la Galaţi având în spate exprienţe deosebite ca şef al puşcăriilor de la Tulcea şi Mărgineni.
A pus piciorul pentru prima dată într-o unitate de detenţie la vârsta de 25 de ani, când s-a angajat ca agent la penitenciarul din oraşul natal, Tulcea. Ion Feodorof spune că acel pas a fost unul decisiv pentru cariera sa, pe care a continuat-o într-un trend nu doar ascendent, dar şi foarte rapid, acumulând, în 18 ani, două mandate de director la penitenciare considerate extrem de dificile.
La cel de-al treilea mandat, de director al Penitenciarului de Maximă Siguranţă de la Galaţi, pe care l-a început pe 26 septembrie , comisarul-şef de penitenciare Ion Feodorof îşi aminteşte cu nostalgie de primii paşi de după absolvirea Liceului de Marină din Tulcea. În 1990, tânărul Feodorof pornea în aventura nebună a călătoriilor pe mări şi oceane, de care nu s-a putut rupe vreme de trei ani.
„Ce poate fi mai frumos la 20 de ani decât să vezi lumea, locuri inedite, exotice. Unele dintre ţările în care am ajuns tocmai traversau momente istorice, care le-au schimbat cursul evoluţiei. Am ajuns în Cape Town, Namibia, Santos, Hong Konk şi am cunoscut oamenii de acolo şi obiceiurile lor", povesteşte comisarul-şef Ion Feodorof.
Răsucire la 180 de grade
După trei ani petrecuţi pe mare, mai precis în 1993, actualul director al Peniteciarului Galaţi a spus „STOP" vieţii de marinar.
Familist convins, a ales o carieră mai „pământeană" , total opusă meseriei pe care o practicase, din punct de vedere al libertăţii de mişcare. Astfel, şi-a încercat şansele la unul dintre primele concursuri pe care sistemul penitenciar le-a organizat pentru încadrarea de agenţi din sursă externă.
Din 1993, a