Roşu în gât
În copilărie, când aveam probleme cu gâtul, roşeaţă sau amigdalită, unii dintre noi primeam un singur leac: gargara cu apă cu sare! Bunica ştia că sarea dizolvată în apă călâie are rol septic şi cicatrizant pentru gâtul afectat de răceală. Aşadar, nu te grăbi să iei medicamente. Două gargare pe zi, fără să înghiţi apa, te ajută să treci foarte repede peste durerile în gât.
Tuse
Ceaiul de foi de ceapă ajută la vindecarea tusei pentru că acesta conţine uleiuri volatile care desfundă căile respiratorii şi susbtanţe care combat infecţiile bronhice. Pentru calmarea tusei poţi apela la ceaiul de sunătoare, care are rol antiimflamator.
Cum se prepară ceaiul de foi de ceapă:
Se ia o ceapă de mărime medie, se curăţă de primul strat de foi, se spală bine, apoi se taie în patru. Se pune în apă, într-un ibric, la fiert şi se lasă apa să dea în clocot preţ de cinci minute. Se stinge focul şi se acoperă ibricul zece minute. Se îndulceşte cu miere.
Febră
Atunci când febra apare şi nu-şi menţine valori sub 37, 6 grade Celsius şi oscilează, e bine să apelăm la un consul medical şi să utilizăm medicamentele prescrise de medic. Dar pentru a o preveni sau a te feri de ea, trebuie să mănânci alimente precum: ficat de porc, iaurt şi suc natural de citrice.
Ficatul de porc conţine multe minerale care ajută organismul să lupte cu infecţia;
Iaurtul reface flora intestinală, ajutând organsimul să se detoxifice natural;
Sucul de citrice conţine multe vitamine, în special vitamina C, care întăresc imunitatea.
Roşu în gât
În copilărie, când aveam probleme cu gâtul, roşeaţă sau amigdalită, unii dintre noi primeam un singur leac: gargara cu apă cu sare! Bunica ştia că sarea dizolvată în apă călâie are rol septic şi cicatrizant pentru gâtul afectat de răceală. Aşadar, nu te grăbi să iei medicamente. Două