De multă vreme în atenția Greenpeace, peisajul forestier intact din Munții Carpați este acum și în atenția asociației Altitudine din țară. Aceasta a reușit să obțină finanțare și să se implice în accesibilizarea traseului până la cel mai înalt vârf din Munții Godeanu. Particularitatea acestuia este că pe lângă altitudine este și cel mai ascuns vârf.
Proiectul "Promovarea valorilor Parcului National Retezat prin reintroducerea in circuitul turistic a traseului spre varful Gugu", a câștigat licitația de proiecte în cadrul componentei Arii naturale protejate a programului Spații Verzi 2011, și a fost finanțat de Fundatia pentru Parteneriat si Mol Romania.
In linii mari, proiectul s-a distins prin organizarea unor activitati menite sa readuca in atentia tuturor iubitorilor de natura frumusetea si salbaticia masivului Godeanu.
Proiectul a fost inițiat Asociatia Altitudine Arad. Activitatile s-au desfasurat in zona Barajului de acumulare de la Gura Apei pana pe varful Gugu si au avut ca obiective principale informarea turistica - in acest scop fiind montate 3 panouri informative, dar si reconditionarea unei stane traditionale prin desfasurarea unor tabere de voluntariat in luna iulie 2011 – lucrarile implicand peste 100 de voluntari.
Entitatile implicate in acest proiect de nivel national au fost: Asociatia Altitudine Arad, Administratia Parcului National Retezat, Grupul Scolar Forestier Arad, Facultatea de Inginerie a Universitatii de Vest Vasile Goldis Arad, Asociatia Cercetasii Muntilor, Universitatea de Stiinte Agricole ale Banatului Timisoara, Asociatia Peisagistilor din Romania, Clubul Sportiv Tibiscus Timisoara, Alternativa Educationala Waldorf Simeria, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Orastie, Liceul Teoretic Diaconovici Tietz - Resita.
Toate echipamentele necesare la lucrari au fost duse de participanti prin forte proprii. L