Mihai şi Aurelia Dugăeşescu au reuşit să ajungă pe locul 160 în topul „500 Milirdari” realizat de revista Forbes, deşi şi-au menţinut averea la acelaşi nivel de anul trecut.
Familia Dugăeşescu a vândut anul trecut peste jumătate din acţiunile pe care le deţineau la firma de transport Dumagas fondului de investiţii Bancroft Private Equity. Deşi nici până în prezent nu se cunoaşte exact suma la care s-a încheiat tranzaţia, surse din piaţă estimează afacerea între 10 şi 20 milioane de euro. Familia Dugăeşescu a rămas în fruntea companiei chiar şi după vânzarea pachetului majoritar, iar cifrele arată că în 2010 afacerile companiei craiovene au cunoscut o creştere spectaculoasă, de peste 30%. Poate cel mai important contract al companiei este cel încheiat cu firma Ford.
Un alt miliardar cu state vechi în topul Forbes este Constantin Popeci, care l-a adus în afacere şi pe fiul său, Călin. Popeci susţine că şi-a dezvoltat afacerile din industria metalurgică, însă a avut pierderi semnificative cu reprezentanţa auto Mercedes. Dacă în 2010, Popeci ocupa locul 139 în topul bogaţilor României, anul acesta Popeci a ajuns pe locul 164, Forbes estimând că acesta şi-a diminuat averea cu aproximativ nouă milioane de euro. Chiar şi aşa, Popeci are peste 1.500 de oameni angajaţi în firmele sale.
Un loz câştigător în 2011 l-a tras şi familia Busuioc, cea care controlează în Bănie afacerea Pan Group. Situat pe poziţia 185 în topul Forbes „500 Miliardari”, Florin Busuioc a reuşit să îşi crească averea într-un singur an cu şapte-opt milioane de euro. Puternic contestat de acţionarii minoritari ai Pan Group, Florin Busuioc susţine însă a reuşit, prin strategia adoptată, să readucă pe linia de plutire compania condusă în trecut de tatăl său.
De un an nu prea profitabil a avut parte şi familia Duţescu, proprietară a lanţului de centre de dializă Rename