Limbajul accesibil pe care medicul nutriţionist Mihaela Bilic l-a folosit în acest volum face ca cititorul să o perceapă mai degrabă ca pe o prietenă care-i dă sfaturi decât ca pe un medic. "Românii au fost dintotdeauna oameni care s-au bucurat de mâncare, păcat că uităm de asta. În cartea mea am pus de toate, ca ingredientele pentru o tocăniţă. Cartea în sine este una prietenoasă, nu vorbesc de rău despre mâncare. Am dat viaţă unui produs care să ne relaxeze. Aici, am scris tot ce ştiu, nu am ţinut nimic pentru mine", spune dr. Bilic despre volumul pe care l-a scris în decurs de şapte luni şi a cărui "fabricare" completă a durat doi ani.
Lansarea cărţii s-a făcut într-o atmosferă specială: la restaurantul Loft au fost amenajate şase standuri cu bucate preparate de maeştri din Ţara Făgăraşului. Vizitatorii se pot răsfăţa până miercuri cu sarmale, mici, zacuscă, pâine coaptă în casă şi chiar ciocolată. Cum de tocmai un medic nutriţionist invită publicul la un asemenea desfrâu culinar? Explicaţia a venit chiar de la el.
"Nu mâncarea este duşmanul nostru, ci cantitatea în care o consumăm", a spus dr. Mihaela Bilic. Cei care vor să aibă acasă cartea medicului Bilic cu autograf, dar să se şi răsfeţe cu aceste preparate culinare, plătesc la intrare 100 lei (de la ora 13.00 până la ora 18.00). După ora 18.00, intrarea costă 150 de lei, sumă în care, pe lângă cartea cu autograf, intră şi un ospăţ în toată regula, într-o atmosferă întreţinută de muzică bună (mâine seară, va cânta Horia Brenciu). În librării, cartea costă 90 de lei.
Limbajul accesibil pe care medicul nutriţionist Mihaela Bilic l-a folosit în acest volum face ca cititorul să o perceapă mai degrabă ca pe o prietenă care-i dă sfaturi decât ca pe un medic. "Românii au fost dintotdeauna oameni care s-au bucurat de mâncare, păcat că uităm de asta. În cartea mea am pus de toate, ca ingred