Topul celor mai bogaţi clujeni numară 33 de oameni de afaceri cu averi cuprinse între 9 şi 135 de milioane de euro. În topul pe Cluj conduce Ştefan Vuza, urmat de Horia Ciorcilă, Teofil Mureşan şi Bela Urasi.
Horia Ciorcilă, preşedintele şi unul dintre fondatorii Băncii Transilvania, a ieşit cu bine din scandalul - un adevărat şoc pentru întreaga piaţă - declanşat de trimiterea în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru aşa-zisa „manipulare a pieţei de capital". Nu numai bine, ci şi destul de repede, adică după mai puţin de un an. Atât Ciorcilă, cât şi celelalte persoane puse sub acuzare, printre care s-au numărat şi Claudiu Silaghi - un alt membru fondator al băncii, decedat între timp - şi soţia acestuia, au fost achitate. Procurorii îl acuzaseră pe Ciorcilă de manipulare a pieţei de capital şi utilizarea de informaţii privilegiate în legătură cu o serie de tranzacţii derulate pe bursă în 2009 cu acţiunile Băncii Transilvania, la care este acţionar cu un pachet de circa 5%.
Ciorcilă a susţinut întotdeauna că acuzaţiile sunt nefondate, ceea ce s-a şi dovedit de altfel. Situaţia i-a adus însă prejudicii de imagine, motiv pentru care a trebuit să-şi dea demisia de onoare din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1). Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul lui Claudiu Silaghi, un apropiat al lui Ciorcilă la acea vreme. Banca Transilvania este în prezent cea mai mare instituţie de credit cu acţionariat majoritar privat românesc, după ce a reuşit să-şi păstreze independenţa în ultimii 16 ani finanţându-se prin intermediul pieţei de capital. Banca are un capital social de 1,59 mld. lei (371 mil. euro). În primul trimestru, banca a raportat un profit net de 31,7 milioane de lei, dublu faţă de rezultatul din aceeaşi perioadă a lui 2010