Dosarul europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor în care este acuzat de ultraj şi nerespectarea unor sentinţe va fi trimis la procurori pentru refacerea rechizitoriului potrivit unei decizii date de judecătorii Curţii Supreme de Justişie. Decizia poate fi contestată de procurori.
Instanţa supremă a admis o cerere formulată în acest sens de avocaţii lui Corneliu Vadim Tudor, în baza articolului 300 alineatul 2 din Codul de procedura penală, raportat la articolul 264 alineatul 3 din Codul de procedură penală.
„În cazul când se constată că sesizarea nu este făcută potrivit legii, iar neregularitatea nu poate fi înlăturată de îndată şi nici prin acordarea unui termen în acest scop, dosarul se restituie organului care a întocmit actul de sesizare, în vederea refacerii acestuia", potrivit articolului 300 alineatul 2 din Cpp, în vreme ce articolul 264 alineatul 3 prevede: „Rechizitoriul este verificat sub aspectul legalităţii şi temeiniciei de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel, iar când urmărirea este făcută de acesta, verificarea se face de procurorul ierarhic superior. Când urmărirea penală este efectuată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, rechizitoriul este verificat de procurorul-şef de secţie, iar când urmărirea penală este efectuată de acesta, verificarea se face de către procurorul general al acestui parchet. În cauzele cu arestaţi, verificarea se face de urgenţă şi înainte de expirarea duratei arestării preventive”.
Acte de violenţă la evacuarea sediului PRM
În 6 aprilie, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pe liderul PRM Corneliu Vadim Tudor pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind evacuarea din luna ianuarie a sediului Partidului România Mare din strada Emile Zola.