Încălzirea locuințelor va scoate din buzunarele sătmărenilor aproximativ aceiași bani ca iarna trecută. Nici cei care se încălzesc cu gaze dar nici proprietarii de centrale alimentate cu lemne nu vor scăpa ieftin. Un metru cub de lemne cu putere calorică ridicată este vândut de societățile de profil din județ cu prețuri cuprinse între 110 și 125 de lei.
Gigacaloria s-a ieftinit cu 13,16 lei faţă de iarna trecută, însă ieftinirea nu se va resimți semnificativ în facturi. Cei care vor scăpa cu costuri mai mici la Electrica vor fi proprietarii de centrale termice de apartament, care, spre deosebire de sătmărenii care își încălzesc casa cu convectoare și încălzesc apa cu boilere, vor avea un singur mare consumator de electricitate. Comercianții de instalații de încălzire apreciază că în ambele variante, adunînd facturile la gaz și electricitate, sătmărenii vor plăti aproximativ aceleași sume de bani, dacă la achiziționarea centralelor sau convectoarelor au respectat indicatorii tehnici recomandați de producători cu privire la suprafața care poate fi încălzită de produsul achiziționat.
Încălzirea unui apartament cu două camere va costa aproximativ 200 de lei pe lună
Pentru deținătorii de centrale termice de apartament, încălzirea unei garsoniere va costa lunar aproximativ 100 de lei. Încălzirea în apartamentele cu două, trei sau patru camere va costa de la 200 la 450 de lei, în funcție de suprafețele locuite și de izolarea termică. La casele cu suprafeţe de peste 100 de metri pătraţi încălzite cu gaze naturale, costul lunar al încălzirii ajunge la 1.000 de lei. Încălzirea cu lemne a unei camere costă în jur de 120 de lei pe lună. În momentul de față, în județ, un metru cub de lemne cu putere calorică medie se vinde cu 115 lei, iar o casă cu două camere are nevoie de aproximativ 5 metri cubi pentru a trece de iarnă fără economii. Izolarea term