Prin Capitală şi-au făcut timid apariţia câteva wine-baruri unde se pot găsi zeci de sortimente de vin.
În Bucureşti nu sunt multe locuri în care te poţi bucura de un pahar de vin, într-o atmosferă plăcută, însă cele câteva localuri „nişate“ pe care le-am găsit încentrul oraşului încearcă să ofere o întreagă experienţă. Ele pun la dispoziţia clienţilor o „blibliotecă“ ce adună multe sortimente, prin care treci la indicaţiile de specialitate ale personalului calificat.
O licoare cu 1.000 de faţete
În spatele Mitropoliei constaţi diversitatea ale vinului, asta pentru că, pe strada 11 iunie, într-o casă din anul 1932, după cum spune unul dintre cei doi asociaţi, se află wine-barul „O mie de chipuri“. Renovat şi amenajat de Răzvan Adam şi Ştefan Ionescu, cei doi parteneri de afaceri, localul este aranjat ca un adevărat sanctuar al licorii. Sticlele sunt expuse pe pereţii încăperilor, parcă provocând să fie savurate. Wine-barul a fost deschis anul trecut în noiembrie, rafturile pentru sticlele de vin înlocuind ustensilele din atelierul de sculptură care se afla înainte acolo. Între timp, clienţii au devenit fideli.
„Avem vreo 600-700 de etichete“, spune Răzvan, în timp ce îi ghiceşte comanda unui client care tocmai a intrat şi urcă la etajul localului. E sigur că că clientul îşi doreşte un pahar de vin alb, demisec, şi aşa şi este.
Vinurile de la „O mie de chipuri“ provin din peste 20 de ţări din Europa, America şi Australia. În rafturi nu se găsesc sticle foarte scumpe, cea mai costisitoare costând doar 900 de lei, iar cea mai accesibilă - 30 de lei. „Oamenii vin aici să bea, nu ca să admire sticlele“, mai spune el.
Cafea cu „gust de struguri“
Periplul prin wine-barurile bucureştene continuă pe strada Covaci unde se află „Bruno Wine Bar and Cofee Shop“. Meniul de aici cuprinde peste 80 de feluri de vinuri – argent