În viitor, cancerul de sân ar putea fi tratat fără riscul de recidivă cu veninul celui mai periculos păianjen din lume, numit Funnel-web (este cunoscut sub numele de păianjenul cu pânza-pâlnie).
Timp de doi-trei ani, oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Queensland vor studia în ce măsură veninul în cauză are capacitatea de a distruge celulele canceroase.
În acest sens, 300 de molecule din otrava păianjenului au fost izolate şi expuse celulelor canceroase, interacţiunea lor fiind monitorizată.
„Avem speranţa că acest amestec complex de molecule din veninul celui mai periculos păianjen din lume ar putea deveni o variantă de tratament eficientă şi lipsită de efecte secundare. Nu trebuie să uităm că, în prezent, veninul de şarpe se foloseşte pentru tratarea durerii cronice, iar cel de scorpion este testat pe cobaii cu cancer“, explică dr. David Wilson, unul dintre cercetători.
Cancerul de sân face tot mai multe victime
Cancerul de sân reprezintă a doua cauză de deces la nivel mondial după cancerul de col uterin. În ciuda numărului mare de victime, cancerul de sân este o formă de cancer uşor de prevenit. Palparea frecventă a sânilor, ecografiile mamare (până la vârsta de 35-40 de ani) şi mamografia (după vârsta de 40 de ani) ajută la depistarea precoce a oricărei modificări de la nivelul sânilor.