Copiii se uită mai mult la televizor decât până acum, arată un studiu realizat de organul de arbitraj în comunicaţii din Marea Britanie, Ofcom, citat de „The Daily Telegraph".
Conform cifrelor oferite de Ofcom copiii cu vârste până la 15 ani se uită, în medie, 17,5 ore pe săptămână la televizor. Cu toate acestea, copiii nu ar putea trăi fără internet şi telefoane mobile, dar ar putea renunţa la televizoare. Astfel, 30% au declarat că le-ar lipsi cel mai mult telefoanele mobile, în comparaţie cu 25% în privinţa internetului şi 18% pentru televizoare.
Spre deosebire de cifrele de anii trecuţi, accesul celor mici la internet este mult mai mare acum. Astfel, în 2011, 95% din tinerii din Marea Britanie au acces la internet, spre deosebire de 89% în 2010 şi 77% în 2007. De asemenea, 75% din copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 au conturi pe reţelele de socializare. Pe de altă parte, categoria de vârstă de la trei la cinci ani este mai puţin reprezentată pe reţelele sociale, poate şi pentru că abia au învăţat să scrie şi să vorbească. Astfel, 3% din aceştia au acces la platformele sociale.
Un alt capitol al analizei Ofcom a luat în considerare jocurile, indiferent dacă suportul este calculatorul, consola sau telefonul mobil. 70% din copiii cu vârste de la 8 la 11 ani au declarat că se joacă zilnic, spre deosebire de 59% anul trecut.
Cu toate că cei mici consideră că ştiu cum să se protejeze în spaţiul virtual, 20% din cei cu vârste între 12 şi 15 ani au spus că au avut o experienţă neplăcută în mediul online, majoritatea cazurilor referindu-se la hărţuire, indiferent de felul acesteia.
În România, un raport al organizaţiei Salvaţi Copiii şi al programului Sigur.Info, arată că în ţara noastră există cea mai mare rată a hărţuirilor din Europa, 41% din copiii intervievaţi raportând hărţuiri pe internet.
Astfel, helpline-ul Sigur.inf