Evaluările realizate de Forbes pentru topul „500 Miliardari” din acest an au scos în lumina reflectoarelor un personaj retras în ultima vreme din lumea politică, care a făcut însă bani frumoşi în tot acest timp.
Între cei 11 bogaţi ai Doljului din Topul Forbes „500 Miliardari” îl regăsim, între alţii, şi pe Cornel Mondea, fost prefect de Dolj şi fost director al uzinei Electroputere din Craiova. Mondea şi familia sa se află pe locul 357, afacerile din domeniul feroviar fiind piatra de temelie pentru averea cumulată. Mondea pusese afacerea pe picioare încă din vremea când încă ocupa funcţia de director al Electroputere, presa locală notând faptul că Mondea şi asociaţii săi, foşti colegi de la Electroputere, au plecat din compania de stat luând cu ei proiecte importante, care nu fuseseră înregistrate însă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. De la plecarea de la Electroputere, afacerile i-au mers „şnur” fostului prefect, mai cu seamă ajutat de contractele generoase cu statul câştigate în ultimii ani.
Deţine societatea Reloc
Floarea Mondea, soţia miliardarului, este acţionar principal al companiei Confero, cu o participaţie de peste 33%, în timp ce ginerele acestuia, Mihai-Răzvan Miulescu, fiul secretarei Primăriei Craiova, Nicoleta Miulescu, deţine 16,6%. Deşi Confero nu are individual rezultate notabile, societatea deţine 92% din capitalul social al Reloc Craiova, companie care are ca obiect de activitate reparaţiile de locomotive. În 2009, Reloc a câştigat două contracte la CFR Călători în valoare de 17 milioane de euro, iar în 2010 compania a mai câştigat un alt contract de şapte milioane de euro.
Oana Miulescu, fiica lui Cornel Mondea deţine, la rândul ei, acţiuni în cadrul Softronic, o altă societate cu „lipici” la banii publici. În 2009, tot CFR Călători a semnat cu firma craioveană contracte în valoare de peste 28 milio