Extrem de şocat la aflarea veştii, actorul Florin Zamfirescu consideră că moartea lui Ciulei, chiar în ziua în care Regele Mihai I al României a împlinit 90 de ani, nu este întâmplătoare.
"Simt un gol în stomac pentru o pierdere de neînlocuit. Liviu Ciulei a plecat dintre noi într-o zi mare, de ziua regelui Mihai, cred că nu e întâmplător", a declarat Florin Zamfirescu.
La rândul său, Ion Caramitru şi-a exprimat regretul, susţinând că teatrul românesc îi datorează mult marelui cineast, Liviu Cilei fiind primul român distins, în 1965 cu premiul pentru regie în cadrul Festivalul de la Cannes, pentru "Pădurea spânzuraţilor". "Cred că teatrul românesc în forma în care s-a impus în lume îi datorează totul lui Liviu Ciulei. A stors ce este mai bun în structura creatoare a neamului românesc, a creat şcoala, chiar dacă nu a predat la catedră. De la Ciulei încoace se poate vorbi cu adevărat despre teatrul românesc", a spus Ion Caramitru, directorul TNB.
Ion Besoiu a amintit şi despre calităţile de scenograf ale lui Ciulei, cineastul care, în calitatea sa de arhitect, în afara scenografiilor pe care le-a realizat în piesele regizate de el a contribuit la reconstrucţia auditoriului Teatrului Bulandra, instituţie pe care a condus-o peste un deceniu. "A fost una dintre cele mai covârşitoare personalităţi ale secolului al XX-lea. A reinventat teatrul şi scenografia românească", a precizat actorul Ion Besoiu.
Draga Olteanu Matei îl considera pe Ciulei un om plin de har. Astăzi, în ziua în care a aflat că regizorul s-a stins, artista şi-a amintit cât de benefică a fost intervenţia acestuia într-un moment al carierei sale, respectiv în timp ce pregătea o piesă la Bulandra, sub îndrumarea Cătălinei Buzoianu, şi nu putea să înţeleagă indicaţiile regizorale.
"Nu-mi ieşea rolul, doream să mă retrag. Atunci maestrul Ciulei a venit în sală, a