În premieră pentu Braşov, până la finele anului, în cadrul unităţii sanitare va fi înfiinţată şi o secţie pentru îngrijiri paliative. Conducerea spitalului vrea să eficientizeze spaţiul astfel că în clădire se vor muta şi medicii de familie. Totuşi, codlenii ar putea plăti o taxă pentru ca Urgenţa să poată funcţiona.
De ieri dimineaţă, lacătele de pe saloanele Spitalului Codlea au fost tăiate, iar medicii au revenit pe baricade. Este practic cel de-al doilea spital din ţară, după cel din Comăneşti, care învinge sistemul prin câştigarea în instanţă a dreptului de a funcţiona, după ce a fost închis prin ordonanţă guvernamentală la 1 aprilie 2011. „La Codlea s-au investit milioane în aparatură şi există şi personal specializat care să lucreze. S-a încheiat contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar, săptămâna aceasta, Ministerul Sănătăţii va finaliza şi clasificarea spitalului", ne-a declarat Gabriel Stanciu, director executiv la Direcţia de Sănătate Publică Braşov.
Mai puţine paturi
Totuşi, la Codlea, nu mai sunt 77 de paturi conform reorganizării, ci doar 40. „Aşteptam de mult timp această zi, iar acum avem toate aprobările necesare. Au fost redeschise secţiile de Interne şi de Pediatrie şi conform schemei aprobate de minister nu vom mai avea secţia de Chirurgie şi cea pentru bolnavi cronici, specialităţi care vor rămâne doar în Ambulatoriu", ne-a explicat Claudia Coste, managerul unităţii sanitare. În premieră însă, pentru judeţul Braşov, până la finele anului, la Codlea se va înfiinţa şi o secţie pentru îngrijiri paliative, care va avea zece paturi.
Primii pacienţi s-au internat încă de ieri dimineaţă. „E foarte bine că este din nou spital, fiindcă, în vară, când am mai avut nevoie de un control, am mers la Braşov şi mi-au spus să mă duc la Făgăraş, că de acel spital aparţin. Iniţial, eu am vrut să merg la Judeţean