Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vaslui implementează în perioada octombrie - decembrie 2011 proiectul „ALCOOL. VIOLENŢĂ. DRAMĂ", prin care se urmăreşte informarea cetăţenilor asupra consecinţele negative ale consumului de băuturi alcoolice, precum şi prevenirea actelor de violenţă.
Campania vizează problema consumului de alcool şi a efectelor negative ce decurg din acest lucru. Din analizele efectuate în ultimii ani la nivelul IPJ Vaslui se constată că în mediul rural consumul de alcool este unul dintre factorii întâlniţi frecvent în actele de agresiune, pornind de la simple loviri până la acte de mare violenţă (tentative de omor, omor). De altfel, cele mai multe infracţiuni de mare violenţă, la nivelul judeţului Vaslui, sunt comise pe fondul consumului de alcool.
„De asemenea, în primele 9 luni ale anului 2011, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au reţinut 338 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, măsură dispusă pentru conducătorii auto depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. În aceeaşi perioadă au fost constatate 177 infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibaţie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge", a spus Mihaela Ștraub, ofițerul de presă al IPJ Vaslui.
Ea a adăugat că în șase din accidentele rutiere cu victime ce au fost înregistrate pe raza judeţului Vaslui în acest an, conducătorii auto se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceste evenimente rutiere au avut ca urmări o persoană decedată, 3 persoane rănite grav şi 4 persoane rănite uşor.
"Din acest punct de vedere este necesar ca informarea populaţiei din mediul rural şi nu numai pe problematica efectelor negative ale consumului de alcoo