Delegaţia română, compusă din selecţionerul Victor Piţurcă, secretarul general Adalbert Kassai şi managerul Ovidiu Costeşin, nu au ajuns la niciun acord cu reprezentanţii celorlalte selecţionate din Grupa D a preliminariilor pentru Cupa Mondială din Brazilia în privinţa stabilirii programului partidelor. Sursa: OCTAVIAN COJOCARU
Negocierile au fost sistate, iar acum rămâne de văzut dacă se va organiza o nouă întâlnire sau dacă se va impune abritrajul FIFA.
"Nu au vrut să joace cu noi pentru că nu ar fi în formă"
Impasul de la Amsterdam a fost provocat, se pare, de tabăra română, care ar fi refuzat toate variantele propuse pentru un duel cu Olanda.
"Românii sunt singurii care nu au acceptat ultima formă propusă a ţintarului", s-a plâns, ieri seară, Bert van Marwijk, selecţionerul olandezilor, adăugând: "Românii nu a vrut să joace cu noi în martie 2013 pentru că, susţin ei, nu ar fi în formă după pauza de iarnă din campionatul intern.
Noi am fi putut disputa meciul şi în iunie 2013, cu toate că atunci va fi programată Cupa Confederaţiilor, unde am putea fi prezenţi". România, care nu a mai fost prezentă la un turneu final al Cupei Mondiale din 1998, va juca zece partide în Grupa D, împotriva Olandei, Turciei, Ungariei, Estoniei şi Andorrei.
Primul duel se va disputa în 7 septembrie 2012, iar campania de calificare se va încheia în 15 octombrie 2013. La turneul final se califică direct câştigătoarele celor nouă grupe preliminare, iar cele mai bine opt clasate de pe poziţia secundă vor merge la barajul pentru ocuparea altor patru locuri pentru turneul final. Echipa cea mai slabă de pe locul secund în faza grupelor este eliminată.
Răzvan Lucescu a ignorat problema ordinii partidelor
Importanţa programului partidelor nu a fost considerată întotdeauna un factor important de selecţionerii români. Răzvan Lucescu, omul care i-a condus