Peste 400 de craioveni au participat ieri, la Teatrul Liric „Elena Teodorini“, la un spectacol de muzică şi balet oferit de tineri talentaţi din Bănie şi Bucureşti. Intitulat „Dialog de artă“, spectacolul a fost organizat în cadrul Zilelor Craiovei, de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) Dolj, Teatrul Liric „Elena Teodorini“, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali“ din Bucureşti şi Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Bănie. Evenimentul a pus în dialog arta plastică (la intrare există câteva panouri pe care micuţii artişti au expus o serie de lucrări deosebite), muzica şi dansul.
„Este un eveniment ieşit din comun pentru că s-a găsit această posibilitate ca două licee de artă să se întâlnească, lucru care nu se întâmplă des. De obicei se fac olimpiade, dar nu se întâlnesc artele între ele“, a declarat Adina Cezar, coregraf, regizorul spectacolului.
Aceasta a explicat că evenimentul cultural de ieri a fost conceput în jurul premiului I obţinut de craioveanca Lucia Ghivercea la Concursul de dans de la Paris. Spectacolul a fost compus din trei părţi, linia sa esenţială fiind cultura şi bunul gust. Prima parte a fost dedicată muzicii, a doua - dansului, iar cea de-a treia a fost un omagiu adus copiilor de dansatori profesionişti de tango. Peste 400 de craioveni au participat ieri, la Teatrul Liric „Elena Teodorini“, la un spectacol de muzică şi balet oferit de tineri talentaţi din Bănie şi Bucureşti. Intitulat „Dialog de artă“, spectacolul a fost organizat în cadrul Zilelor Craiovei, de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) Dolj, Teatrul Liric „Elena Teodorini“, Liceul de Coregrafie „Floria Capsali“ din Bucureşti şi Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Bănie. Evenimentul a pus în dialog arta plastică (la intrare există câteva panouri pe care micuţii artişti au expus o serie de lucrări deosebite), muzica şi dansul.
„Este un eveniment ieşit di