Pastele sunt cel mai consumat aliment la nivel mondial, iar productia s-a dublat in ultimul an.
"Intr-un context global foarte complicat, pastele vor putea juca in viitor un rol foarte important in lupta impotriva foametei", a declarat cu ocazia sarbatoririi Zilei mondiale a pastelor, presedintele Asociatiei pastelor italiene (AIDEPI), Paolo Barilla.
In 2010, la nivel mondial au fost consumate 13,1 milioane tone din acest aliment, cantitate dubla fata de anul 2008. Si numarul de tari productoare este de doua ori mai mare, de la 27 de state in 2008, a ajuns la 50 in prezent, potrivit ansa.it .
Italia este cel mai mare producator mondial, cu 3,25 milioane tone de paste produse in fiecare an, iar pe locul al doilea se situeaza SUA, cu 2 milioane de tone. Italia este si cel mai mare exportator, peste 1,6 milioane de tone fiind trimise spre alte natiuni.
Cei mai mari consumatori de paste din lume sunt tot italienii, cu o medie de 26 de kilograme pe an pe cap de locuitor. Pe locul secund se situeaza Venezuela (13 kilograme), urmata de Tunisia (11,9 kilograme).
Ziua mondiala a pastelor se sarbatoreste pe 26 octombrie incepand cu anul 1995 si are ca scop promovarea acestui aliment si a beneficiilor sale.
Pastele sunt cel mai consumat aliment la nivel mondial, iar productia s-a dublat in ultimul an.
"Intr-un context global foarte complicat, pastele vor putea juca in viitor un rol foarte important in lupta impotriva foametei", a declarat cu ocazia sarbatoririi Zilei mondiale a pastelor, presedintele Asociatiei pastelor italiene (AIDEPI), Paolo Barilla.
In 2010, la nivel mondial au fost consumate 13,1 milioane tone din acest aliment, cantitate dubla fata de anul 2008. Si numarul de tari productoare este de doua ori mai mare, de la 27 de state in 2008, a ajuns la 50 in prezent,