Chiar dacă imaginile v-ar putea duce cu gândul la o dărăpănătură care astăzi nici nu mai este în picioare, ele reprezintă, de fapt, gara din Nuşfalău, prin care trec zilnic oamenii din zonă care circulă cu trenul. Pericolul public prezentat de clădire, care oricând s-ar putea prăbuşi peste trecători, i-a atras atenţia prefectului Alexandru Vegh.
Tavane prăbuşite, acoperiş răvăşit de vreme, ziduri gata să se dărâme în orice moment. Este imaginea dezolantă a gării din Nuşfalău, dezvăluită întâmplător prefectului Alexandru Vegh cu ocazia unei vizite în zonă. Potrivit lui Vegh, răspunsul primit de la Compania Naţională de Căi Ferate la adresa formulată de Instituţia Prefectului în acest sens a fost de-a dreptul halucinant. "Într-un răspuns semnat de un director general adjunct tehnic, Ioan Pintea, mi s-a spus că nu pot să-mi furnizeze date despre acest imobil, întrucât el face obiectul unui contract de închiriere între CFR şi o firmă privată de transport persoane şi marfă pe calea ferată, SC Apria SRL din Cluj Napoca, iar CFR nu poate da informaţii despre contract fără acordul celeilalte părţi. Asta înseamnă că eu, ca reprezentant al Guvernului - deci şi al Ministerului Transporturilor - în teritoriu nu pot să obţin date despre un contract, ca să pot urmări respectarea legii", spune revoltat prefectul.
VEZI AICI IMAGINI
Potrivit datelor Instituţiei Prefectului, sectorul de cale ferată Săcuieni - Abrami - Sărmăşag, ce include şi gara Nuşfalău, a fost închiriat firmei din Cluj care face, pe acest traseu, transport de mărfuri şi persoane. Gara nu este folosită de călători, întrucât biletele se vând direct în tren, însă cei care trec pe acolo se expun zilnic riscului de a le cădea o cărămidă în cap ori chiar de a se dărâma clădirea pe ei. Mai mult, imobilul se află în imediata apropiere a Grupului Şcolar Agricol Nuşfalău, elevii de a